Vier nieuwe talenten in Rabo Talententeam

Tijdens Indoor Brabant is het nieuwe Rabo Talententeam bekend gemaakt

Vier nieuwe talenten in Rabo Talententeam

Vanmiddag werd op Indoor Brabant het nieuwe Rabo Talententeam gepresenteerd. In het Rabo Talententeam, dat vier nieuwe gezichten kent, zijn talenten uit de disciplines dressuur, springen en eventing opgenomen. Het team wordt jaarlijks samengesteld door de bondscoaches jeugd en senioren van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Alleen de meest talentvolle en succesvolle paardensporters van Nederland komen hiervoor in aanmerking.

In totaal zijn er twaalf talenten geselecteerd voor dit jonge 'keurkorps' en daarmee lijkt de selectieprocedure nog even streng te zijn als voorgaande jaren. De nieuwkomers dit jaar zijn in de dressuursport  Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) en in de eventingsport Elaine Pen (Voorschoten), terwijl bij de jonge springruiters Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) en Aniek Poels (Swolgen) debuteren. Maikel van der Vleuten, dit jaar voor de tweede maal verkozen tot Rabo Talent van het Jaar, Diederik van Silfhout en Lotje Schoots zijn ook dit jaar de meest ervaren Rabo Talententeamleden. Samen met Angela Krooswijk, Hendrik-Jan Schuttert, Sjaak Sleiderink, Nienke van Roekel en Bobbie Bary maakten zij al eerder deel uit van het team.

Technisch Directeur van de KNHS Maarten van der Heijden is blij met de nieuwe Rabo Talenten: "Het is leuk om te zien dat er veel nieuwe, jonge talenten zijn opgenomen in het Rabo Talententeam 2011. De bondscoaches hebben in het verleden bewezen goede keuzes te hebben gemaakt. Een groot aantal talenten is met succes doorgestroomd naar de seniorenkaders. Door het Rabo Talententeam worden deze talenten geholpen en gestimuleerd op weg naar de top, zodat de aansluiting naadloos verloopt".

 

Voor de talenten betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent en inzet. De KNHS bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst. Zij zijn op dit moment de meest succesvolle sporters in hun discipline en leeftijdscategorie en daarmee de ambassadeurs van het Rabo Talentenplan. Daarnaast zijn de prestaties en ontwikkeling van de leden van het Rabo Talententeam erg belangrijk voor de paardensport omdat de toewijzing van subsidies door NOC*NSF mede wordt bepaald door de prestaties van deze groep en hun doorstroom naar de top van de senioren.

Het Rabo Talententeam maakt onderdeel uit van het Rabo Talentenplan, dat zeer breed van opzet is. Ieder jaar worden ruim 200 talenten tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS bondscoaches of andere toptrainers. Het samenbrengen van toppers en jonge talenten is een van de belangrijkste principes. Er zijn drie categorieën talenten in het plan: Beloften, Nationale Talenten en Internationale Talenten. In de categorie Beloften worden ruim 100 ruiters in de disciplines dressuur, eventing en springen geselecteerd op regionaal niveau en de daarop volgende Rabo Talentendag in Ermelo. Ruiters, die door hun prestaties op kadervormings- en/of observatiewedstrijden worden geselecteerd voor het A- of B-kader van de pony’s, junioren of young riders, worden begeleid door de KNHS bondscoaches of hun assistenten. De kaderleden pony’s en junioren worden gecategoriseerd als Nationaal Talent. De kaderleden Young Riders, alsmede de leden van het Rabo Talententeam, worden gecategoriseerd als Internationaal Talent.

nieuws

Hendrik-Jan Schuttert Rabo Talent van het Jaar

Jonge springruiter nu al succesvol bij senioren

Oranje springruiterteam wint Olympisch zilver

Spannende barrage

Anky van Grunsven: een unieke inkijk in het leven van een topsporter

Minidocumentaire van begin tot goud 1 juni live

Column Anky

Hierbij de column van Anky in de Telegraaf: 'Geen spijt hebben'

Rabo talenten doen het goed

Rabo talenten Hendrik-Jan Schuttert en Angela Krooswijk hebben goed gepresteerd afgelopen weekend.

Column Anky

Wereldtitel in 2011 altijd belangrijkst

Aniek Poels wint weer in Hengelo

Rabo talent Aniek Poels prolongeerde haar overwinning in de Grote Prijs van Hippisch Hengelo.

Anky van Grunsven wint in Salzburg

Samen met Salinero weet Anky van Grunsven weer te winnen. Ditmaal in Salzburg.

KNHS nomineert voor sportgala

De KNHS nomineert Adelinde Cornelissen, Sjef Janssen, Petra van de Sande en Maikel van der Vleuten voor het sportgala.

Meer nieuwsArchief nieuws

laatste moby's

Met @sannevanpaassen aan het werk bij @RaboAltena ;-) ...en 1-2-3, en... #coretraining
Greetings from Route de France.
Iris Slappendel warming up for prologue in Route de France.
Race prep. with @ValeScandolara for Oostvoorne today. Think it was a good warm-up with 1&2 in the result:-)
Exciting race & great atmosphere at #Ridderronde Maastricht. Prize for the victory: a tap... but #nobeer?! ;-p
High speed in #Roosendaal today. Made nicely visible by @Erwin_Spek #coolpic #hardrace
This day, one year ago already... #London  #July29th :-)
Back home and preparing for @ProfrondeTiel this afternoon. Guess someone wants to join....
Koppelkoers achter derny in Volksronde Roosendaal Size XXL
Rabobank Alblasserdam telt uit de winst! 1 @RoxaneKnetemann, 3 @lucinda_brand, 5 ikke. #paardemarktrondeAlblasserdam
Nice ride y'day in Andorra with some great views. Off to see the course now @ucimtbworldcup Vallnord. #excited
Het podium tijdrit jongens #eyof2013 #knwu
Jeugd heeft de toekomst! #knwu #eyof2013 Pascal Eenhoorn
M'n maatje SixFiftyB weer uit de schuur gehaald. Hij vond het mooi geweest; morgen in actie @SteenwijkMTB! 11.32u start.
All they need is inspiration! Rabobank Liv/giant