Anky van Grunsven: een unieke inkijk in het leven van een topsporter

Minidocumentaire van begin tot goud 1 juni live

Anky van Grunsven: een unieke inkijk in het leven van een topsporter

Het begon allemaal op 6-jarige leeftijd met pony Heleentje. En mondde uit in een olympische zegereeks zonder weerga. Anky van Grunsvens weg kent vele ontroerende, inspirerende en nooit eerder gedeelde verhalen en beelden. En die vormen de basis voor de eerste driedelige ‘van begin tot goud’-minidocumentaire, die vanaf 1 juni te zien is op het sportiefste online platform van Nederland: rabosport.nl/vanbegintotgoud. Vandaag start Rabobank de campagne ‘Van begin tot goud’. Met als doel te laten zien hoe Rabobank als sponsor van de wieler-, hockey- en paardensport olympisch succes mogelijk maakt. Door al meer dan 15 jaar sporters structureel en in de volle breedte te steunen, van recreatief tot de top. In de campagne volgen we Anky van Grunsven, Marianne Vos en Naomi van As van begin tot goud, in een reeks bijzondere minidocumentaires. Aan de hand van ontroerende, inspirerende en nooit eerder gedeelde verhalen, wordt duidelijk hoe belangrijk toewijding is. Niet alleen van de sporters zelf, maar ook van hun omgeving.

Minidocumentaires van begin tot goud

Anky van Grunsven, Marianne Vos en Naomi van As. Drie succesvolle olympische sporters met ieder hun eigen verhaal. Een verhaal over hun eigen toewijding, maar ook over de toewijding van de mensen om hen heen. Zoals de hoefsmid van Anky, die zelfs toen hij ernstig ziek was nog hoefijzers maakte voor Bonfire. De allereerste coach van Marianne, die haar weer kalm moest krijgen als ze een keer tweede werd. En de looptrainster van Naomi die ervoor zorgde dat ze nu ook hard over het veld sprint als ze niet aan de bal is. Deze en andere verhalen komen aan bod in een prachtige reeks driedelige minidocumentaires. Waarin de sporters en hun naasten ons een unieke inkijk in hun leven gunnen en hele persoonlijke en nooit eerder gedeelde verhalen vertellen. Zo nemen ze ons mee op hun weg van begin tot goud. En laten ze zien wat er achter de schermen nodig is om uiteindelijk op het olympische podium te komen.

Sportiefste online platform van Nederland

Rabosport.nl/vanbegintotgoud is een interactief platform en staat vol met verhalen van Rabo-sporters. Met de hashtag #ziningoud houdt het Rabo Topsport Team sportliefhebbers via social media dagelijks op de hoogte, in aanloop naar Londen en tijdens de Spelen zelf. Zo ontstaat een platform met elke minuut ‘vers’ olympisch nieuws en een plek waar Nederland de sporters persoonlijk kan aanmoedigen op weg naar hun hoogtepunt in Londen. Daarnaast is het Rabo Topsport Team ook mobiel te volgen via de speciale #ziningoud-app. Begin juli volgt er nog een interactieve second screen-app voor de iPad.

Campagne van begin tot goud

Rabobank sponsort al meer dan 15 jaar de hockey-, wieler- en paardensport in de volle breedte, van recreatief tot de top. Niet alleen op de momenten dat het goed gaat, maar ook als het even wat minder loopt. Zo levert Rabobank structureel een bijdrage aan het succes van een sporter. En geeft hem of haar de ruimte om te groeien. Dat deze aanpak resultaat heeft, bewijst het Rabo Topsport Team. Met 35% van alle medailles en 48% van de gouden medailles tijdens de laatste vier Zomerspelen voor Nederland. De verhalen achter die medailles staan centraal in de nieuwe campagne ‘van begin tot goud’. Onder meer in een reeks minidocumentaires en een bijzondere expositie over Anky van Grunsven, Marianne Vos en Naomi van As. Met de nieuwe campagne wil Rabobank alle sportliefhebbers in Nederland laten zien wat je als sporter in je leven tegenkomt, onderweg naar het grootste en belangrijkste sportpodium ter wereld. Sporters steunen van begin tot goud. Dat is het idee.

nieuws

Hendrik-Jan Schuttert Rabo Talent van het Jaar

Jonge springruiter nu al succesvol bij senioren

Oranje springruiterteam wint Olympisch zilver

Spannende barrage

Anky van Grunsven: een unieke inkijk in het leven van een topsporter

Minidocumentaire van begin tot goud 1 juni live

Column Anky

Hierbij de column van Anky in de Telegraaf: 'Geen spijt hebben'

Rabo talenten doen het goed

Rabo talenten Hendrik-Jan Schuttert en Angela Krooswijk hebben goed gepresteerd afgelopen weekend.

Column Anky

Wereldtitel in 2011 altijd belangrijkst

Aniek Poels wint weer in Hengelo

Rabo talent Aniek Poels prolongeerde haar overwinning in de Grote Prijs van Hippisch Hengelo.

Anky van Grunsven wint in Salzburg

Samen met Salinero weet Anky van Grunsven weer te winnen. Ditmaal in Salzburg.

KNHS nomineert voor sportgala

De KNHS nomineert Adelinde Cornelissen, Sjef Janssen, Petra van de Sande en Maikel van der Vleuten voor het sportgala.

Meer nieuwsArchief nieuws

laatste moby's

Met @sannevanpaassen aan het werk bij @RaboAltena ;-) ...en 1-2-3, en... #coretraining
Greetings from Route de France.
Iris Slappendel warming up for prologue in Route de France.
Race prep. with @ValeScandolara for Oostvoorne today. Think it was a good warm-up with 1&2 in the result:-)
Exciting race & great atmosphere at #Ridderronde Maastricht. Prize for the victory: a tap... but #nobeer?! ;-p
High speed in #Roosendaal today. Made nicely visible by @Erwin_Spek #coolpic #hardrace
This day, one year ago already... #London  #July29th :-)
Back home and preparing for @ProfrondeTiel this afternoon. Guess someone wants to join....
Koppelkoers achter derny in Volksronde Roosendaal Size XXL
Rabobank Alblasserdam telt uit de winst! 1 @RoxaneKnetemann, 3 @lucinda_brand, 5 ikke. #paardemarktrondeAlblasserdam
Nice ride y'day in Andorra with some great views. Off to see the course now @ucimtbworldcup Vallnord. #excited
Het podium tijdrit jongens #eyof2013 #knwu
Jeugd heeft de toekomst! #knwu #eyof2013 Pascal Eenhoorn
M'n maatje SixFiftyB weer uit de schuur gehaald. Hij vond het mooi geweest; morgen in actie @SteenwijkMTB! 11.32u start.
All they need is inspiration! Rabobank Liv/giant