Hendrik-Jan Schuttert Rabo Talent van het Jaar

Jonge springruiter nu al succesvol bij senioren

Hendrik-Jan Schuttert Rabo Talent van het Jaar

AMSTERDAM (KNHS) – Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) is vanmiddag tijdens Jumping Amsterdam uitgeroepen tot Rabo Talent van het Jaar 2012. De 22-jarige springruiter is de opvolger van eventingamazone Elaine Pen die haar uitverkiezing helemaal waar maakte door deel te nemen aan de Olympische Spelen. Hendrik-Jan Schuttert won in 2012 - in zijn eerste jaar bij de senioren - de prestigieuze King Georges V Gold Cup in Hickstead en Grote Prijs van Kopenhagen.

Het is de vijfde keer dat een springruiter de onderscheiding Rabo Talent van het Jaar heeft weten te veroveren. Tweemaal werd dat gedaan door een eventer en zes maal was een dressuurruiter Rabo Talent van het Jaar.

Hendrik-Jan Schuttert heeft sportief gezien een uiterst succesvol jaar achter de rug. Zo won hij in het Engelse Hickstead als eerste Nederlandse springruiter de uiterst prestigieuze King Georges V Gold Cup. Een zege die hij omschreef als 'een droom die werkelijkheid werd'. In Kopenhagen zette Schuttert in de Grote Prijs de sterke concurrentie op achterstand. In de Grote Prijs van de Rotterdamse Haven meldde Hendrik-Jan zich bij de wereldtop met een zesde plaats. Ook op het Nederlands Kampioenschap in Mierlo eindigde de ruiter van De Driehoekhoeve op die positie. Partner bij al deze grote successen was zijn schimmelmerrie Cerona Z. Maar ook met zijn andere paarden was Hendrik-Jan met grote regelmaat vooraan in de uitslagen van internationale rubrieken te vinden. Bondscoach Rob Ehrens omschrijft zijn eerstejaars pupil, die hij opstelde in de Top League-wedstrijden van Falsterbo en Hickstead en in de landenwedstrijd in Kopenhagen, als ‘een talent die in het afgelopen jaar enorme sprongen vooruit heeft gemaakt'.

Anky van Grunsven, de ambassadrice van het Rabo Talentenplan, was naar Jumping Amsterdam gekomen om bekend te maken wie de winnaar was geworden van de titel. Als Rabo Talent van 2012 ontving Hendrik-Jan Schuttert uit handen van Maarten Rosenberg, directeur Wholesale Rabobank Amsterdam een cheque ter waarde van 5.000 euro Deze vergoeding is bedoeld om het Rabo Talent van het Jaar te helpen met de verdere ontwikkeling van zijn topsportcarrière. Daarnaast ontving de winnaar uit handen van KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers de fraaie wisseltrofee.

Via Facebook stemden vele paardenliefhebbers op hun favoriete talent. De hippische pers en het Trainersplatform (waarin alle toptrainers en bondscoaches van Nederland vertegenwoordigd zijn) brachten ook hun stem uit. De uitslag van de verkiezing is een optelsom van de stemming onder deze drie groepen, die elk voor één derde meetellen.

Voormalige Rabo Talenten van het Jaar zijn: Elaine Pen, Lotje Schoots (2x), Maikel van der Vleuten (2x), Laurens van Lieren, Angela van den Berg, Willem Greve, Gert-Jan Bruggink, Annemiek van der Vorm, Gerco Schröder en Marlies van Baalen.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) organiseert samen met haar hoofdsponsor Rabobank jaarlijks de verkiezing Rabo Talent van het Jaar. Dit jaar waren twaalf jonge talenten genomineerd voor deze titel: Daniëlle Heijkoop, Angela Krooswijk, Daniëlle Houtvast, Diederik van Silfhout, Stephanie Kooijman, Dennis van den Brink, Ruben Romp, Jody van Gerwen, Hendrik-Jan Schuttert, Sjaak Sleiderink, Henrieke Boonzaaijer en Justin Maarse. Samen vormden zij het Rabo Talententeam 2012. Alle teamleden, die werden geselecteerd door de bondscoaches uit de disciplines dressuur, springen en eventing, kregen naast rijtechnische training ook extra begeleiding op diverse andere vlakken, zoals mentale training, fysieke training en mediatraining.

Op zaterdag 16 maart wordt tijdens Indoor Brabant het Rabo Talententeam 2013 gepresenteerd. Ook dit jaar zullen de KNHS bondscoaches alleen de grootste talenten uit de dressuur-, spring- en eventingsport hiervoor selecteren.

nieuws

Hendrik-Jan Schuttert Rabo Talent van het Jaar

Jonge springruiter nu al succesvol bij senioren

Oranje springruiterteam wint Olympisch zilver

Spannende barrage

Anky van Grunsven: een unieke inkijk in het leven van een topsporter

Minidocumentaire van begin tot goud 1 juni live

Column Anky

Hierbij de column van Anky in de Telegraaf: 'Geen spijt hebben'

Rabo talenten doen het goed

Rabo talenten Hendrik-Jan Schuttert en Angela Krooswijk hebben goed gepresteerd afgelopen weekend.

Column Anky

Wereldtitel in 2011 altijd belangrijkst

Aniek Poels wint weer in Hengelo

Rabo talent Aniek Poels prolongeerde haar overwinning in de Grote Prijs van Hippisch Hengelo.

Anky van Grunsven wint in Salzburg

Samen met Salinero weet Anky van Grunsven weer te winnen. Ditmaal in Salzburg.

KNHS nomineert voor sportgala

De KNHS nomineert Adelinde Cornelissen, Sjef Janssen, Petra van de Sande en Maikel van der Vleuten voor het sportgala.

Meer nieuwsArchief nieuws

laatste moby's

Met @sannevanpaassen aan het werk bij @RaboAltena ;-) ...en 1-2-3, en... #coretraining
Greetings from Route de France.
Iris Slappendel warming up for prologue in Route de France.
Race prep. with @ValeScandolara for Oostvoorne today. Think it was a good warm-up with 1&2 in the result:-)
Exciting race & great atmosphere at #Ridderronde Maastricht. Prize for the victory: a tap... but #nobeer?! ;-p
High speed in #Roosendaal today. Made nicely visible by @Erwin_Spek #coolpic #hardrace
This day, one year ago already... #London  #July29th :-)
Back home and preparing for @ProfrondeTiel this afternoon. Guess someone wants to join....
Koppelkoers achter derny in Volksronde Roosendaal Size XXL
Rabobank Alblasserdam telt uit de winst! 1 @RoxaneKnetemann, 3 @lucinda_brand, 5 ikke. #paardemarktrondeAlblasserdam
Nice ride y'day in Andorra with some great views. Off to see the course now @ucimtbworldcup Vallnord. #excited
Het podium tijdrit jongens #eyof2013 #knwu
Jeugd heeft de toekomst! #knwu #eyof2013 Pascal Eenhoorn
M'n maatje SixFiftyB weer uit de schuur gehaald. Hij vond het mooi geweest; morgen in actie @SteenwijkMTB! 11.32u start.
All they need is inspiration! Rabobank Liv/giant