(Tour) Gesink en Mollema balen vooral

Gesink, Mollema en Ten Dam beschrijven rampzalige dag voor Raboploeg.

(Tour) Gesink en Mollema balen vooral

Het geluk stond in de zesde etappe niet aan de zijde van de Raboploeg. De drie kopmannen liepen dankzij een massale valpartij niet alleen fysieke schade op, maar kwamen ook op achterstand binnen. Robert Gesink (foto) en Bauke Mollema waren dus twee van de slachtoffers, Laurens ten Dam zag het gebeuren. "Het was net alsof je een loopgraaf indook. Overal schaafwonden, mensen die lagen te schreeuwen, pijn."

Direct na de wedstrijd vertelde Robert Gesink zijn verhaal. "Op het moment gaat het wel, ik heb niet superveel pijn. Het is gewoon verschrikkelijk balen." In het begin van de etappe maakte Gesink al kennis met het asfalt. "In het begin van de koers was het een beetje nat. We reden een natte rotonde op. Greipel komt onderdoor, slaat onderuit en neemt mij mee. Maar dat was niks eigenlijk. We fietsen verder. Maar op 25 kilometer van het einde gingen we naar beneden, we gingen best hard. Voor mij valt er een en de rest ken je van tv. Ik kreeg een fiets van Luis Leon Sanchez, dat ging natuurlijk ook lekker. Ik heb daarna een andere fiets gepakt."

Fysiek was het ook een behoorlijke klap. "Ik lig aan alle kanten open. En ik heb veel tijd verloren. Dat is klote. Voor de rest kan ik er ook niet veel nuttigs over zeggen." En dat terwijl de Tour tot nu toe juist naar wens verliep. "Het liep voor de rest als een trein, iedereen was goed. We zitten gewoon van voren en proberen uit de ellende te blijven, uit het gedrang te blijven," vertelde Robert Gesink. "Dit was een moment, daar was niks aan de hand. Het was droog en ging rechtdoor. We haken wat in elkaar en daar gingen met zijn allen." Wat de gevolgen zijn, durfde Gesink nog niet te zeggen. "Ik heb het nog niet allemaal kunnen bekijken."

'Klein maken'

"We zaten midden in het peloton, met zijn allen goed bij elkaar," deed Bauke Mollema zijn verslag van de massale val. "Niet op de eerste rij, wel vlak daarachter. Ik zie ze gaan, op het stukje waar het naar beneden liep. De snelheid lag hoog. Ik viel over Robert heen en het enige wat ik dacht was 'Klein maken, klein maken.' Ik voelde iedereen over mij heen vallen, dat was wel bizar." Laurens ten Dam stond zijn fiets aan Mollema af, waardoor die zijn weg snel kon vervolgen. Toch kon hij niet voorkomen dat hij tijd verloor. "Ik baal meer van de tijd dan van die wonden. Die zullen morgen nog wel pijn doen, maar dat zal wel verbeteren. Dat tijdverlies is helemaal waardeloos."

Bauke Mollema kwam in de eerste groep 'slachtoffers' over de streep. "Ik kwam helemaal verrot over de finish. Overal deed het pijn en ik zat op de fiets van Laurens, dus dat reed ook voor geen meter. Het enige wat ik wilde, was in die groep blijven. Daar werd nog flink doorgereden, er zaten nog een paar klassementsrenners bij. Voor de rest baal je vooral. Ik keek over de finish naar de klok. Twee minuut tien, dat is wel veel." Hoe Mollema de komende dagen doorkomt, is afwachten. "Eerst even kijken hoe ik hier van herstel. Het zijn volgens mij alleen schaafwonden. Het zijn alleen heel veel schaafwonden."

Net een loopgraaf

Laurens ten Dam was niet gevallen, maar zag het wel gebeuren. "Ik lag bij een van de valpartijen iets eerder, dus ik was vrij voorzichtig op het moment dat het gebeurde. Ik zat nog van achter, was net teruggekomen. En het was echt heel erg wat daar gebeurde." Hij zag een complete chaos. "Het was net alsof je een loopgraaf indook. Overal schaafwonden, mensen die lagen te schreeuwen, pijn. Ik heb heel gauw mijn fiets aan Bauke gegeven en Bauke op de fiets geduwd. Meer kon ik ook niet doen." Ten Dam had maar één woord om het samen te vatten: "Het was echt een slagveld, dat is het juiste woord."

nieuws

Mollema vooraan in helse 'Lombardije'

In waar beestenweer wordt Bauke Mollema zevende in de Ronde van Lombardije.

(WK) Tijdrijders in de middenmoot

Wilco Kelderman (25e) en Lieuwe Westra (38e) in middenmoot van WK tijdrit.

Theo Bos slaat ook in Memorial toe

Met de Memorial Rik van Steenbergen wint Bos vierde wedstrijd in een maand.

Bos verslaat Greipel in World Ports Classic

Theo Bos zet in een massasprint de terugrit naar Rotterdam op zijn palmares.

Waaierspektakel in World Ports Classic

Rabosprinters zitten mee, maar Renshaw niet verder dan de vijfde plaats.

Geen rol van betekenis Raboploeg in Plouay

Drie Rabotroeven in GP Ouest France Plouay missen vorm; rentree Tjallingii.

(Denemarken) Raboploeg verlaat ronde zonder zege

Theo Bos miste in de slotrit de goede benen om voor de overwinning mee te doen.

(Denemarken) Geen supertijdrit voor Kelderman

Wilco Kelderman zakt naar de zevende plek, wel nog beste jongere.

(Denemarken) Kelderman nipt verslagen door Nordhaug

Pas in de laatste meter wordt Wilco Kelderman naar de tweede plaats verwezen.

Meer nieuwsArchief nieuws

laatste moby's

Met @sannevanpaassen aan het werk bij @RaboAltena ;-) ...en 1-2-3, en... #coretraining
Greetings from Route de France.
Iris Slappendel warming up for prologue in Route de France.
Race prep. with @ValeScandolara for Oostvoorne today. Think it was a good warm-up with 1&2 in the result:-)
Exciting race & great atmosphere at #Ridderronde Maastricht. Prize for the victory: a tap... but #nobeer?! ;-p
High speed in #Roosendaal today. Made nicely visible by @Erwin_Spek #coolpic #hardrace
This day, one year ago already... #London  #July29th :-)
Back home and preparing for @ProfrondeTiel this afternoon. Guess someone wants to join....
Koppelkoers achter derny in Volksronde Roosendaal Size XXL
Rabobank Alblasserdam telt uit de winst! 1 @RoxaneKnetemann, 3 @lucinda_brand, 5 ikke. #paardemarktrondeAlblasserdam
Nice ride y'day in Andorra with some great views. Off to see the course now @ucimtbworldcup Vallnord. #excited
Het podium tijdrit jongens #eyof2013 #knwu
Jeugd heeft de toekomst! #knwu #eyof2013 Pascal Eenhoorn
M'n maatje SixFiftyB weer uit de schuur gehaald. Hij vond het mooi geweest; morgen in actie @SteenwijkMTB! 11.32u start.
All they need is inspiration! Rabobank Liv/giant