Blog Pedro Horrillo (2)

Pedro Horrillo is als gast van Rabo in Vuelta. Blogs van Pedro. Deel 2: Dag om van te genieten......

Blog Pedro Horrillo (2)

In het leven zijn er veel dagen zoals vandaag. Dagen waarvan de verwachtingen hoog zijn, je wordt blij wakker, je voelt je goed en je doet je uiterste best, hebt er vertrouwen in en dan... dingen gaan niet zoals je je voorgesteld had. Ze doen exact het tegenovergestelde, wanneer je het niet verwacht, je slaat met je gezicht tegen een muur. C'est la vie, zeggen ze in Frankrijk, dus wat kunnen we doen, wachten tot morgen, die zeker zal aanbreken.

Dat is waarom er in onze ploeg nu maar alleeen een protagonist is, nou, twee, een ploeglid en een ander lid van de familie in plaats van de ploeg: Juanma Garate en Oier, zijn zoon, woensdagochtend pas geboren. Juanma werd erg vroeg wakker woensdag, verrast door het geluid van zijn telefoon. Alleen gescheiden van zijn telefoon tijdens de etappes, de rest van de 24 uur van de dag was zijn telefoon een verlengstuk van zijn lichaam.

Hij wist, dat de de bevalling van zijn vrouw op handen was. Omdat zijn werkverplichtingen hem verhinderden om aan haar zijde te zijn, probeerde hij haar de begeleiden in haar onzekerheid vanaf de andere kant van de lijn. En spoedig, om 8:45 uur in de ochtend was het nieuws van de geboorte van zijn zoon Oier. Een aantal uren eerder had zijn vrouw hem verteld, dat ze onderweg was naar het ziekenhuis, de weeën verdragend. Er restte slechts een bezorgd wachten in bed naast Freire, onrustig in de laatste uren van zijn slaap.

'Glimlach bij ontbijt'

Dus hij verscheen aan het ontbijt met een glimlach, als voor eeuwig bevestigd op zijn gezicht, om ons het heugelijke nieuws te vertellen. Er werd getafeld aan de start van de etappe, tussen omhelzingen en felicitaties met de geboorte van zijn tweede zoon. Met het idee in zijn hoofd: het zou geweldig zijn vandaag te winnen in Andorra, om de overwinning op te dragen aan mijn familie, zou het niet? Je kon het van zijn gezicht aflezen.

Of winnen, of dat doen, wat hij het beste kan, namelijk om een belangrijk ondersteunende rol voor zijn kopman te vervullen. Menchov won de discussie aan tafel en gaf als leider een klap op de tafel om te verkondigen: Ik ben nog steeds hier, denk niet dat ik uitgeschakeld ben, omdat ik al gevallen ben. Dus de ploeg werkte de hele dag hard om de etappe te controleren , maar had geen kans om de ontsnapping van twee renners te verhinderen. Hard werken door alle leden van de ploeg, dat had moeten eindigen in de overwinning door een van ons.

Dus we probeerden en deden alles zo goed als we konden, maar... Denis had niet zijn beste dag. C'est la vie. Dat is waarom aan de top van Pal, de beklimming in Andorra waarin de etappe eindigde, er maar een glimlach was, Juanma's. De rest van ons bleef een verdrietig gevoel houden. Niet kwaad of teleurgesteld, alleen verdrietig. Denis en de ploeg hadden geprobeerd, maar het was eenvoudigweg niet mogelijk.

'Vrolijk ondanks alles'

Maar Juanma, vrolijk ondanks alles, kende het belang van wat er gedurende de dag gebeurde. Er zijn dingen, die veel belangrijker zijn dan de resultaten van een wielerronde. Vanaf nu zullen wij onze doelen moeten heroverwegen, zei hij Erik en Adri, toen hij de resultaten van de etapppe vernam. Er zijn nog steeds veel etappes naar Madrid, en de kwestie zou kunnen zijn één of een paar daarvan te winnen....

Juanma: Gefeliciteerd, heeft iedereen al gezegd, maar ik ga me hier herhalen. Felicitaties voor je familie thuis en voor je andere familie, de ploeg. De eerste, zal zich altijd deze dag herinneren en elk jaar vieren. Voor de tweede, zal dit een dag zijn om te vergeten, een dag waarin dingen juist niet verliepen zoals verwacht, maar we deden ons best. Maar er zijn meer dagen, elke dag, die aanbreekt is een dag meer om dankbaar te zijn, zoals een vriend me zei om me te helpen na mijn ongeluk. Misschien morgen, wie weet. Misschien niet. Maar vandaag, ondanks alles, is een dag om te genieten van het geluk dat Oier, jouw zoon, ons bracht. Dus bedankt Oier, voor de glimlachen van vandaag.

nieuws

Raborenners slapen dagelijks in eigen bed

De renners van de Rabobank Wielerploeg slapen tijdens de Tour elke nacht in hetzelfde bed.

Nog vijf nieuwe renners Continental Team

Ploegleiding trekt nog eens 5 nieuwe renners aan voor het Rabo Continental Team.

Slik en Van Poppel naar Continentals

De junioren Ivar Slik en Danny van Poppel rijden de komende twee jaar voor het Rabo Continental Team.

Maarten Wynants niet naar ´California´

Raborenner Maarten Wynants gaat na dood van zijn vriend Wouter Weylandt niet naar Californië.

Jesper Asselman tweede in Ronde Overijssel

Jesper Asselman is achter de solo aankomende Wouter Haan de snelste van een achtervolgende groep.

(Offroad) Mountainbikers starten in topcompetitie

Het Rabobank-Giant Offroad Team doet zondag mee aan de MTB topcompetitie in Havelte.

(Offroad) Van der Heijden vijfde in World Cup MTB

Michiel van der Heijden eindigt bij de beloften als vijfde in de eerste World Cup MTB.

Waar ligt mijn grens van, “opgevenisgeenoptie”??

Peter gaat samen met zijn accordeon voor een hoop entertainment zorgen tijdens AD6

Accoord CAO in wielersport

De 3 grote Nederlandse profploegen bereiken accoord met de renners over een CAO in de wielersport.

Meer nieuwsArchief nieuws

laatste moby's

Met @sannevanpaassen aan het werk bij @RaboAltena ;-) ...en 1-2-3, en... #coretraining
Greetings from Route de France.
Iris Slappendel warming up for prologue in Route de France.
Race prep. with @ValeScandolara for Oostvoorne today. Think it was a good warm-up with 1&2 in the result:-)
Exciting race & great atmosphere at #Ridderronde Maastricht. Prize for the victory: a tap... but #nobeer?! ;-p
High speed in #Roosendaal today. Made nicely visible by @Erwin_Spek #coolpic #hardrace
This day, one year ago already... #London  #July29th :-)
Back home and preparing for @ProfrondeTiel this afternoon. Guess someone wants to join....
Koppelkoers achter derny in Volksronde Roosendaal Size XXL
Rabobank Alblasserdam telt uit de winst! 1 @RoxaneKnetemann, 3 @lucinda_brand, 5 ikke. #paardemarktrondeAlblasserdam
Nice ride y'day in Andorra with some great views. Off to see the course now @ucimtbworldcup Vallnord. #excited
Het podium tijdrit jongens #eyof2013 #knwu
Jeugd heeft de toekomst! #knwu #eyof2013 Pascal Eenhoorn
M'n maatje SixFiftyB weer uit de schuur gehaald. Hij vond het mooi geweest; morgen in actie @SteenwijkMTB! 11.32u start.
All they need is inspiration! Rabobank Liv/giant